Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Talli

Alapuolelta löydät kattavan selostuksen Efterglansin tallitiloista, työntekijöistä, rutiineista, toiminnasta sekä siitä, miten hoitajaksi pääsee! Jos jostain syystä kuitenkin jäi kysyttävää, kysy rohkeasti vieraskirjassa tai chatissa! 

Miljöö, ratsastusmahdollisuudet & talli

Tie tallille on reunustettu koivuilla ja kutsummekin tietä tallin pihaan koivukujaksi. Efterglans on suuri tila, jonka omistuksessa on paljon peltoa ja metsää; talli on metsän ympäröimänä ja tallin pihasta onkin helppo lähteä maastoon. Muistathan! että Efterglansin vuoden aika kulkee käsi kädessä IRL-elämän kanssa, joten kirjoittaessasi säästä, muistathan vilkaista ikkunasta ulos, ettet kirjoita kesästä keskitalvella!

Maastosta löytyy monta reittiä mistä valita; yksi johtaa järven rannalle, missä voit uittaa hoitsuasi, yksi johtaa maastoesteille ja yksi on loistavan pitkä hiekkatie joka mutkittelee ympäri Efterglansin metsiä ja päätyy lopulta takaisin tallille. Pituutta hiekkatiellä on 10 kilometriä. Maastoesteitä on 20 kappaletta ja ne ovat kaikki korkeudeltaan 60-80cm, riippuen esteestä. Myös vesieste löytyy.

Tallin pihasta löytyy maneesi ja suuri 40m x 60m suuri kenttä. Maneesille ja kentälle löytyy molemmille omat kattavat estekalustot. Muistathan! siivota esteet pois käytön jälkeen? Tunnit pidetään yleensä kentällä kun on kesä, huonolla säällä maneesissa. Talvisin voi ratsastaa kummassa haluaa, kunhan ei ole liiaksi pakkasta. Muistakaa pukeutua talvisin lämpimästi, niin itsenne kuin hevosen! Emme halua, että kukaan jäätyy Ruotsin talvessa.

Efterglansin tallissa on 30 karsinapaikkaa ja karsinat ovat suuria ja tilavia. Hevoset saavat karsinoista päänsä ulos käytävälle, ja joka karsinassa on automaattinen juomakone johon tulee lisää vettä sitä mukaa kun hevonen juo. Puolessa välissä käytävää on pesupaikka, joka on vielä tilavampi kuin karsinat. Pesupaikan luona on myös WC.

Tallin toisessa päädyssä sijaitsee heinälato ja lantala. Heinäladon seinässä on taulu, jossa lukee kaikkien hevosten ruokinta-ohjeet. Tallin toisessa päädyssä taas on Cajsan toimisto sekä satulahuone. Satulahuoneessa on hevosten harjat, varusteet sekä kaikki muu tarpeellinen mitä voit suinkin tarvita hoitohevosellesi tai yksityisellesi.

Satulahuoneesta menee portaat yläkertaan, josta löytyy tallihuone. Tallihuone sisältää pienen keittiön, jääkaappi-pakastimen sekä 4 sänkyä ja ison kasan patjoja, tyynyjä, peittoja ja WC:tä unohtamatta. WC:n seinät on koristeltu hevosaiheisin julistein: hevosen luusto- ja rakennekuvat, iso juliste jossa on hevostenkuvia ja rotuja ja niin edes päin. Jos aika käy oikein pitkäksi niin tallihuoneesta löytyy myös vanha TV sekä vanhoja VHS kasetteja joita saa vapaasti katsoa, kunhan ne palauttaa paikoilleen. Jotkut VHS:stä ovat vanhoja elokuvia, jotkut taasen vanhoja ratsastuskilpailuja nauhoitettuna VHS-kasetille. Tallihuone on vapaassa käytössä kaikille!

Tarhat & laitumet

Tarhat sekä laitumet sijaitsevat tallin, heinäladon ja lantalan takana. Tarhoille pääsee esim. kävelemällä pääovesta ulos ja kiertämällä tallin, tai sitten suoraan tallin päästä ja heinäladon läpi. Tarhoja on yhteensä 18 kappaletta. Yhteen tarhaan laitetaan aina kaksi hevosta ja tarhoissa on suuret vesiastiat, jotka täytetään joka aamu täyteen ennen kuin hevoset viedään ulos. Tarhojen aidat ovat puusta tehdyt.

Tarhausjärjestys

 

Poitsu & Dule

 

Jax & Zara

 

Kara & Kiki

 

Rooke & Matador

 

Jeni & Ade

 

Ren & Deki

 

Nana & Tiude

 

Golem & Siri

 

Stara

 

Birk

 

Diablo

 

tyhjä
tyhjä

 

tyhjä

 

 

tyhjä

 

tyhjä
tyhjä

 

tyhjä

 

Laitumia on kuusi kappaletta. Yksi tammoille, yksi ruunille sekä neljä orilaidunta. Laitumien aidat on puusta tehty, lisäksi orilaitumien ympärillä kiertää sähkö. Letkulla täytetään laitumien suuret vesiastiat, joita on kussakin kaksi.

Laidunjärjestys

 

Birk 

 

Poitsu, Jax, Dule, Matador, Ade, Ren, Deki & Golem

 

Diablo

 

Kara, Kiki, Rooke, Jeni, Nana, Tiude, Siri, Zara & Stara

 

tyhjä

 

tyhjä

 

Henkilökunta

Cajsa Söderberg – Omistaja
Hän on 28-vuotias tallin omistaja ja ylläpitäjä, joka sai tallin vastuulleen 25-vuotiaana kun hänen vanhempansa päättivät jäädä eläkkeelle ja muuttaa Tukholmaan. Cajsalla on pitkät, alaselkään asti ulottuvat mustat hiukset, vihreät isot silmät ja pisamia. Hänellä on pieni nykerö nenä ja medium kokoiset huulet. Nainen on lyhyt ja pieni, mutta hänen äänensä on sitäkin suurempi ja voimakkaampi. Cajsa on hyvin temperamenttinen, mutta myös rento tyyppi, joka saattaa kiroilla ehkä vähän liiaksikin. Ratsastuksen lisäksi hän rakastaa laulamista ja tanssimista. Hän myös nauttii piirtämisestä ja maalaamisesta aina kun tallihommiltansa kerkeää. Cajsa käy usein ulkona laulamassa karaokea ja nauttii siitä todella paljon. Ihan yhtä paljon hän ei nauti seuraavan päivän olotilasta, mistä johtuen Cajsa nähdään joskus hyvin kärttyisenä tallilla. Nainen on sinkku, mutta tallitytöt ovat muodostaneet oman inside-vitsinsä Cajsasta ja tallin työntekijästä Renestä...heillä kun tuppaa tulemaan sanaharkkaa tuon tuosta ja jotkut tallitytöistä (eli kaikki) tulkitsevat sen flirttailuksi. Cajsalla on kolme kilpahevosta, Ajattara, Tack Och Nej ja Diablo. Cajsa on ratsastanut kaksikymmentä vuotta ja on korkeantason kenttäratsastaja. Hän on murtanut luitansa enemmän kuin laki sallii, mutta edelleen saman lajin kimpussa jatketaan, eikä Cajsa kadu hetkeäkään. Tallilla Cajsa on paljon toimistossa tekemässä paperihommia, mutta pitää myös ratsastustunteja ja liikuttaa kilparatsujaan säännöllisesti Renen avustuksella ja käy valmennuksissa.

 

Rene Jensen - Handyman
Efterglansin handyman on 30-vuotias Rene Jensen, joka hoitaa kaiken mahdollisen mikä vain vaatii hoitamista. Reneltä luonnistuu niin kengittäminen, kuin myös maneesin maalaus ja karsinoiden siivoaminen. Rene myös kilpailee tallin hevosilla. Hän on kokenut kenttäratsastaja joka hallitsee hevosen kuin hevosen. Hänellä on myös hyvä silmä potentiaalisille hevosille, minkä takia Rene on yleensä Cajsan mukana hevoskaupoilla. Rene viettää suurimman osan ajastaan tallilla. Rakastaa kiusoitella Cajsaa ja nostattaa tämän verenpainetta. Cajsa antaa Renelle aina samalla mitalla takaisin eikä näiden kahden väittelystä meinaa siten tulla ikinä loppua. Renellä on tummat hiukset ja silmät sekä ruskettunut iho. Hän on aika pitkä, ainakin Cajsaan verrattuna. Rene pitää aina silloin tällöin ratsastustunteja jos Cajsa ei kiireiltään ehdi. Renellä ei ole tyttöystävää, ei ole kertaakaan ollutkaan sen jälkeen kun hän siirtyi Efterglansiin tekemään töitä. Tallitytöt juoruavat, että se on koska hän on salaa rakastunut Cajsaan. Mutta ne ovat kaikki juoruja vain. Lukemalla hoitajien tarinoita selviää varmasti enemmän... Renellä ei ole omaa hevosta tällä hetkellä. Hänen aikansa menee Cajsan hevosten liikuttamiseen ja hoitoon. Mutta Rene haaveilee tuovansa oman hevosensa tallille joku päivä, olettaen, että hänellä ikinä on aikaa sellaiselle.

 

Maria Lindholm - Tallityttö
Maria Lindholm on Marie Lindholmin kaksonen. Marialla on pitkät blondit hiukset ja siniset silmät. Hän on hoikka ja treenattu vartaloltaan. Marialla on hyvä huumorintaju, hän on erittäin sosiaalinen ja kiltti. Hän tulee kaikkien kanssa toimeen ilman sen kummempia ongelmia. Tyttö on 21-vuotias ja on töissä viikonloppuisin Efterglansissa. Viikot hän opiskelee etänä netissä. Kaiken vapaa-aikansa hän viettää Efterglansissa, ja hänet nähdään usein viikollakin tallilla. Kesäloman alkaessa Maria käytännössä katsoen asuu siskonsa kanssa Efterglansissa. He saavat tekemiensä tallihommien takia ilmaisia ratsastustunteja Cajsalta kerran viikossa ja Mariasta onkin kehkeytynyt jo oiva esteratsastaja. Hän juuri hyppäsi ensimmäisen metrin esteensä. Maria oli hyvin ylpeä itsestään sen jälkeen. Maria on sinkku, mutta hän on myös parantumaton romantikko. Ehkäpä juurikin sen takia Maria on koko ajan vihjailemassa Cajsalle ja Renelle, että heidän välillään on jotain tai jopa niinkin röyhkeästi sanoo, että heidän pitäisi suudella, että saadaan se jännitys pois heidän väliltään. Kimakka ja kaunis nauru joka raikaa tallissa useaan otteeseen päivän mittaan.

 

Marina Lindholm - Tallityttö
Marina Lindholm on kaksosista se lyhyt hiuksinen. Hänenkin hiuksensa ovat blondit ja silmät siniset. Marian tavoin Marina on myös hoikka ja treenattu, sekä huumorintajuinen ja sosiaalinen. Tulee toimeen kaikkien kanssa. Luonnollisesti Marina on myös 21-vuotias ja töissä Efterglansissa viikonloppuisin. Talvisin opiskelun sijaan Marina on töissä läheisellä ala-asteella. Kesälomat Marina yhdessä Marian kanssa viettää kaiken aikansa Efterglansissa. Kiitos Cajsan pitämien ratsastustuntien, Marina löysi kutsumuksensa kouluratsastuksesta, ja on juuri saavuttanut helpon B:n tason, ja nopeaa vauhtia oppien uusia asioita ja saavuttaen seuraavaa tasoa. Marinalla on poikaystävä, 22-vuotias Lars, joka tykkää tulla aina välillä tallille Marinan ja Marian kanssa ja auttaa heitä tallihommissa tai vain katsoa kun tytöt ratsastavat. Marina on myös onnistunut vetämään Larsin mukaan siihen koko Cajsa sydän Rene juttuun. Yhdessä he kolme, Marina, Lars ja Maria, ovat kunnon kolmen kopla jotka käyvät Cajsan hermoille koska he provosoivat Reneä kiusoittelemaan Cajsaa lisääntyvissä määrin. Hyvin eloisa ja hymyilevä tyttö joka varmasti tulee tallissa tutuksi.

 

Muut NPC-hahmot
Voit keksiä omia hahmoja niin paljon kuin sielu sietää, mutta saat myös käyttää ylhäällä mainittuja hahmoja. Vain taivas on rajana, enkä minä rajoita hahmojen luomista millään tavalla. Voit luoda poikia ja tyttöjä jotka käyvät Cajsan tunneilla, tai voit luoda naapuritallin pojan tai tytön jonka tapaat maastolenkillä. Tai voit tavata henkilön joka tuli katselemaan heppoja eikä ole ikinä ratsastanut. Mahdollisuuksia on loputtomasti! Kannattaa lukea muiden hoitajien tarinoita ja katsoa mitä he puuhailevat, voit saada inspiraatiota! :) Lycka till!

Aikataulut

Tässä on vielä tallin aikataulu, että pysytte kärryillä missä mennään (huomioi, että heinän anto on eri kesäaikaan kun hevoset ovat laitumella päivät):

08:00 – aamuheinät & ruuat
12:00 – päiväheinät
16:00 – iltapäiväheinät
08:00 – iltaheinät & ruuat

Siitostoiminta

Aina silloin tällöin tallia siunataan pienellä varsalla. Efterglansissa varsat ovat harvinainen näky, mutta kyllä ne aina ilolla otetaan vastaan. Ulkopuolisia oriita otetaan vastaan, kuin myös Efterglans on valmis tarjoamaan orejaan ja tammojaan astutukseen. Varsan omistaa se osapuoli, joka omistaa varsan emän. 

Efterglansissa tamma on tiinenä yhden (1) kuukauden, ja sitten varsa syntyy. Varsa täyttää 4 vuotta automaattisesti synnyttyään ja se rekisteröidään VRL:ään.

Kaikki mahdolliset astutuspyynnöt voi jättää rohkeasti vieraskirjaan!

Ratsastustunnit

Efterglansin ratsastustunnit ovat kuvitteellisia, eli en kirjoita pohjatekstiä tai ilmoita tunneista erikseen. Hoitajat saavat itse keksiä tunteja tarinoihinsa. Muistakaa, että Efterglansissa tunnilla on max. 5 oppilasta ja tunnit pitää Cajsa. Joskus poikkeuksena kiireiden vuoksi saattaa tuntia olla pitämässä Rene. Hoitajat voivat joko mainita tunnit, tai sitten he voivat itse osallistua tunnille. HUOM! Kirjoittamalla tunnilla olemisesta voit tienata enemmän virtuaalieuroja, joten se on enemmän kuin suotavaa kirjoittaa omasta tunnista ja siinä olemisesta!

Valmennuksia pidetään kysynnän mukaan.

Myyntitoiminta

Missä nyt ei pientä myyntitoimintaa olisi? Efterglansissa ei usein ole hevonen myynnissä, mutta se ei tarkoita, etteikö hinnasta voisi aina neuvotella. ;) Vieraskirjaan kirjoittamalla voi udella josko ylläpito suostuisi myymään jonkun tietyn hevosen. Yrittänyttä ei laiteta, vai miten se meni? Kannattaa tiedustella jos joku hevonen kiinnostaa, ikinä ei tiedä mitä tapahtuu.

Efterglansista löytyy myös oma sivunsa myynnissä oleville hevosille, joten sitä kannattaa pitää silmällä mikäli hevosen ostaminen kiinnostaa. 

Hoitajat huomioikaa, että jos olette kauan aikaa ja ahkerasti hoitanut hoitoheppaanne, voi ylläpito lämmetä ja myydä hoitoheppanne teille ja saatte sen tänne yksityiseksi sen jälkeen. Tämä ei tietenkään aina tapahdu, mutta se voisi tapahtua. 

Kilpatoiminta

Ehkä suurin toiminta hoitajatoiminnan lisäksi on kisat. Efterglansissa pyritään järjestämään kisoja usein ja monipuolisesti, että ei pelkkiä estekisoja vaan myös koulukisoja, naamiasratsastuksia ja maastokisoja! Joka kisassa voittaa palkintoja jotka vaihtuvat aina kisan mukaan. Alapuolelta näette aktiiviset kisat sekä menneet kisat ja niiden tulokset.

Aktiiviset kisat: -
Menneet kisat & tulokset: Avajaiskilpailut - TULOKSET

Hoitajatoiminta

Hoitajatoiminta on suurin ja merkittävin osa-alue Efterglansin toiminnassa. 

Hoitajatoiminta on simppeliä. Valitset hoitohepan, hoidat sitä kirjoittamalla tarinoita ja ansaitset virtuaalieuroja sekä saat palautetta jonka avulla voit kehittyä kirjoittajana. Tarinoita ei tarvitse olla joka päivä kirjoittamassa, mutta olisi hyvä jos edes kerran kahdessa viikossa antaisit kuulua itsestäsi jollain tapaa. Toki saa joka päiväkin tarinoita kirjoittaa jos niin haluaa! Tasollasi ei ole väliä; riittää, että nautit kirjoittamisesta! Tämän kuuluu olla kivaa. 

Hoitohevosesi ei voi kuolla tarinoissa, mutta läheltä piti tilanteet sallitaan sekä pienet haaverit. Tallin työntekijöitä saa vapaasti käyttää tarinoissa, kuten myös toisia hoitajia, tallin eläimiä ja itse keksittyjä hahmoja. Kun otat hoitohepan, tehtäviisi kuuluu mm. sen ratsastus ja muu hoito, ellei työntekijät ole jo kerenneet esimerkiksi siivoamaan karsinaa, silloin sinä siivoat sen. Työntekijät vievät kyllä hoitsusi pihalle ja tuovat sisälle niinä päivinä jolloin et tule hoitamaan, mutta kun tulet, on sinun kontollasi tehdä hommat, hoitaa hevonen ja pitää huolta sen liikutuksesta. Tallitöistä saa lisätienestiä! Tallin kisoihin saa hoitajat osallistua vapaasti, mutta tallin ulkopuolisiin kisoihin osallistuminen vaatii aktiivisuutta ja erikoisluvan Cajsalta.

Ei pakollista, mutta suotavaa olisi jos hoitajat lukisivat toistensa tarinoita, siitä voi olla hyötyä itsekullekkin ja tiedätte vähän mitä ympärillä tapahtuu. :) Ja voitte käyttää toisianne tarinoissa. Chatissä voi sopia niistäkin tarkemmin. Hoitajat-osiosta löydät kaappisi sekä tallihuoneen chatin, minkä aiemmin mainitsin, missä voi keskustella kaikesta maan ja taivaan välillä! Pyritään pitämään tarinat yhtenäisinä, eli ei "jatkuu" tarinoita. Kirjoita yksi kokonainen tarina vaikkapa Wordiin tai OpenOfficeen ja lähetä se sitten.

Jos haluat tuoda oman hevosesi tallille, ota vieraskirjassa yhteyttä minuun, Cajsaan, ja sovitaan yksityiskohdista tarkemmin. Kaikki on neuvoteltavissa!

Tarinoista palkaksi saamiasi virtuaalieuroja voi käyttää shoppaillaksesi tavaroita Equestrian PROsta. Näin se toimii:

Kirjaudut sisään tunnuksella efterglans@gmail.com, salasana: ratsutila2018 ja sitten shoppailet haluamasi tuotteet (muista seurata rahojesi määrää!!!) ja tilaat tuotteet. Ilmoita minulle vieraskirjassa, että teit ostoksia ja tilauksesi numero. Minä sitten lisään tuotteet kaappiisi ja vähennän rahoistasi ostosten summan. Jos jäi kysyttävää, kysy rohkeasti vieraskirjassa!

»» HAE HOITAJAKSI ««

 

 

Tämä on virtuaalitalli - This is a sim-game stable
Kaikki hevoset ovat virtuaalihevosia - All horses are sim-game horses
Hevosten varusteet ja ruusukkeet ovat kaikki Equestrian PROsta ellei toisin sanota.

©2019 EFTERGLANS - suntuubi.com