Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Talli

Tällä sivulla pääsette lukemaan kattavan selostuksen Efterglansin tallitiloista, työntekijöistä, rutiineista sekä toiminnasta. Jos kysyttävää sattuu jäämään, ottakaa rohkeasti vieraskirjassa yhteyttä minuun!

Rakennukset & laitumet/tarhat

Seuraavassa osiossa pääset lukemaan kattavan selonteon Efterglansin miljööstä, rakennuksista sekä tarhoista ja laitumista, sekä siitä kuka asustelee missäkin. Lue huolella, etenkin tarhaus- ja laidunjärjestys!

Miljöö, ratsastusmahdollisuudet & talli

Tie tallille on reunustettu koivuilla, ja kutsummekin tietä tallin pihaan koivukujaksi. Efterglans on suuri tila, jonka omistuksessa on paljon peltoa ja metsää. Talli on metsän ympäröimä ja tallin pihasta onkin helppo lähteä maastoon. Muistathan, että Efterglansin vuoden aika kulkee käsi kädessä IRL-elämän kanssa. Joten kirjoittaessasi säästä, muistathan katsoa ikkunasta ulos!

Maastossa on monta reittiä mistä valita. Yksi johtaa järven rannalle, missä voit uittaa hoitohevostasi, yksi johtaa maastoesteille ja yksi on loistava pitkä hiekkatie joka mutkittelee ympäri Efterglansin metsiä ja päätyy lopulta takaisin tallille. Maastoesteitä on 20 kappaletta ja ne ovat kaikki korkeudeltaan 60-80cm, riippuen täysin esteestä. 

Tallin pihasta löytyvät maneesi ja suuri 40m x 60m kokoinen kenttä, ja molemmile löytyy myös oma kattava estekalusto. Muistathan siivota esteet pois käytön jälkeen? Tallin ja lantalan takaa löytyy tarhat ja laitumet. Tunnit pidetään yleensä kentällä kesäisin, huonolla säällä maneesissa. Talvisin voi ratsastaa kummassa haluaa, kunhan ei ole liiaksi pakkasta.

Efterglansin tallissa on 30 karsinapaikkaa. Karsinat ovat suuria ja tilavia. Hevoset saavat karsinoista päänsä ulos käytävälle. Joka karsinassa on automaattinen juomakone mihkä tulee lisää vettä sitä mukaa kun hevonen juo siitä. Puolessa välissä tallin käytävää on pesupaikka, joka vielä tilavampi kuin karsinat. Pesupaikan luona on myös WC.

Tallin toisesta päädystä pääsee heinälatoon ja lantalaan. Heinäladossa on seinällä taulu jossa lukee kaikkien hevosten ruokinta-ohjeet. Tallin toisessa päädyssä on Cajsan toimisto sekä satulahuone. Satulahuoneessa on hevosten harjat ja varusteet sekä kaikki muu tarpeellinen mitä voit suinkin tarvita hevosellesi.

Satulahuoneesta menee portaat yläkertaan, josta löytyy tallihuone. Tallihuone sisältää pienen keittiön, jääkaappi-pakastimen sekä 4 sänkyä ja ison kasan patjoja, tyynyjä ja peittoja, unohtamatta pienen WC:n jonka seinät on koristeltu hevosaiheisin julistein: hevosen luusto- ja rakennekuvat, iso juliste jossa on hevostenrotuja ja sitä rataa. Jos aika käy oikein tylsäksi, niin tallihuoneesta löytyy myös vanha TV sekä vanhoja VHS-kasetteja joita saa vapaasti katsoa. Jotkut ovat vanhoja elokuvia, jotkut vanhoja ratsastuskilpailuja nauhoitettuna VHS-kasetille. Tallihuone on vapaassa käytössä kaikille tallitytöille ja -pojille!

Tarhat & laitumet

Tarhoja on yhteensä 18 kappaletta. Yhteen tarhaan laitetaan aina kaksi hevosta. Tarhoissa on suuret vesiastiat, jotka täytetään joka aamu täyteen ennen kuin hevoset viedään ulos. Tarhojen aidat ovat puusta tehty.

Tarhausjärjestys

 

Poitsu & Dule

 

Jax & Zara

 

Kara & Kiki

 

Rooke & Matador

 

Jeni & Ade

 

Ren & Deki

 

Nana & Tiude

 

Golem & Siri

 

Stara & Free

 

Birk

 

tyhjä

 

tyhjä
tyhjä

 

tyhjä

 

 

tyhjä

 

tyhjä
tyhjä

 

tyhjä

 

Laitumia on 6 kappaletta. Yksi tammoille, yksi ruunille, neljä orilaidunta. Laitumien aidat on puusta tehty, lisäksi orilaitumien ympärillä kiertää sähkö. Letkulla täytetään laitumen suuret vesiastiat.

Laidunjärjestys

 

Birk 

 

Poitsu, Jax, Dule, Matador, Ade, Ren, Deki & Golem

 

tyhjä       

 

Kara, Kiki, Rooke, Jeni, Nana, Tiude, Siri, Zara, Stara & Free

 

tyhjä

 

tyhjä

 

Henkilökunta

Cajsa Söderberg - Efterglansin omistaja 

Hän on 25-vuotias tallin omistaja ja ylläpitäjä. Cajsa sai tallin vastuulleen kun hänen vanhempansa päättivät jäädä eläkkeelle ja muuttaa Tukholmaan. Cajsa on pitänyt tallia pystyssä siitä lähtien. Cajsalla on pitkät vihreät hiukset ja tumma juurikasvu. Hän on lyhyt ja pieni, mutta hänen äänensä on sitäkin suurempi ja voimakkaampi. Cajsa on temperamenttinen, mutta myös rento tyyppi, joka kiroilee ehkä vähän liikaa. Hän rakastaa tanssimista ja laulamista sen itsestäänselvän ratsastuksen lisäksi. Hän myös nauttii piirtämisestä ja maalaamisesta aina kun tallihommiltansa kerkeää. Cajsa käy usein ulkona laulamassa karaokea ja nauttii siitä todella paljon. Ihan yhtä paljon hän ei nauti seuraavan päivän olotilasta, mistä johtuen Cajsa nähdään joskus hyvin kärttyisenä tallilla. Cajsa on sinkku, mutta tallitytöt ovat muodostaneet oman inside-vitsinsä Cajsasta ja tallin työntekijästä Renestä...heillä kun tuppaa tulemaan sanaharkkaa tuon tuosta ja jotkut tallitytöistä (eli kaikki) tulkitsevat sen flirttailuksi. Cajsalla on kaksi kilpahevosta, Ajattara ja Diablo. Ajattara on vähän vanhempi kuin Diablo, mutta molempien koulutus on vielä vähän vaiheessa, sillä molemmilla on potentiaali kehittyä vielä korkeatasoisemmiksi. Cajsa on ratsastanut kaksikymmentä vuotta ja on korkeantason kenttäratsastaja. Hän on murtanut luitansa enemmän kuin laki sallii, mutta edelleen saman lajin kimpussa jatketaan, eikä Cajsa kadu hetkeäkään. Tallilla Cajsa on paljon toimistossa tekemässä paperihommia, mutta pitää myös ratsastustunteja ja liikuttaa Ajattaraa.

Rene Jensen - Handyman

Efterglansin handyman on 30-vuotias Rene Jensen, joka hoitaa kaiken mahdollisen mikä vain vaatii hoitamista. Reneltä luonnistuu niin kengittäminen, kuin myös maneesin maalaus ja karsinoiden siivoaminen. Rene myös kilpailee tallin hevosilla. Hän on kokenut kenttäratsastaja joka hallitsee hevosen kuin hevosen. Hänellä on myös hyvä silmä potentiaalisille hevosille, minkä takia Rene on yleensä Cajsan mukana hevoskaupoilla. Rene viettää suurimman osan ajastaan tallilla. Rakastaa kiusoitella Cajsaa ja nostattaa tämän verenpainetta. Cajsa antaa Renelle aina samalla mitalla takaisin eikä näiden kahden väittelystä meinaa siten tulla ikinä loppua. Renellä on tummat hiukset ja silmät sekä ruskettunut iho. Hän on aika pitkä, ainakin Cajsaan verrattuna. Rene pitää aina silloin tällöin ratsastustunteja jos Cajsa ei kiireiltään ehdi. Renellä ei ole tyttöystävää, ei ole kertaakaan ollutkaan sen jälkeen kun hän siirtyi Efterglansiin tekemään töitä. Tallitytöt juoruavat, että se on koska hän on salaa rakastunut Cajsaan. Mutta ne ovat kaikki juoruja vain. Lukemalla hoitajien tarinoita selviää varmasti enemmän... Renellä ei ole omaa hevosta tällä hetkellä. Hänen aikansa menee Cajsan hevosten liikuttamiseen ja hoitoon. Mutta Rene haaveilee tuovansa oman hevosensa tallille joku päivä, olettaen, että hänellä ikinä on aikaa sellaiselle.

Maria Lindholm - Tallityttö

Maria Lindholm on Marie Lindholmin kaksonen. Marialla on pitkät blondit hiukset ja siniset silmät. Hän on hoikka ja treenattu vartaloltaan. Marialla on hyvä huumorintaju, hän on erittäin sosiaalinen ja kiltti. Hän tulee kaikkien kanssa toimeen ilman sen kummempia ongelmia. Tyttö on 21-vuotias ja on töissä viikonloppuisin Efterglansissa. Viikot hän opiskelee etänä netissä. Kaiken vapaa-aikansa hän viettää Efterglansissa, ja hänet nähdään usein viikollakin tallilla. Kesäloman alkaessa Maria käytännössä katsoen asuu siskonsa kanssa Efterglansissa. He saavat tekemiensä tallihommien takia ilmaisia ratsastustunteja Cajsalta kerran viikossa ja Mariasta onkin kehkeytynyt jo oiva esteratsastaja. Hän juuri hyppäsi ensimmäisen metrin esteensä. Maria oli hyvin ylpeä itsestään sen jälkeen. Maria on sinkku, mutta hän on myös parantumaton romantikko. Ehkäpä juurikin sen takia Maria on koko ajan vihjailemassa Cajsalle ja Renelle, että heidän välillään on jotain tai jopa niinkin röyhkeästi sanoo, että heidän pitäisi suudella, että saadaan se jännitys pois heidän väliltään. Kimakka ja kaunis nauru joka raikaa tallissa useaan otteeseen päivän mittaan.

Marie Lindholm - Tallityttö

Marie Lindholm on kaksosista se lyhyt hiuksinen. Hänenkin hiuksensa ovat blondit ja silmät siniset. Marian tavoin Marie on myös hoikka ja treenattu, sekä huumorintajuinen ja sosiaalinen. Tulee toimeen kaikkien kanssa. Luonnollisesti Marie on myös 21-vuotias ja töissä Efterglansissa viikonloppuisin. Talvisin opiskelun sijaan Marie on töissä läheisellä ala-asteella. Kesälomat Marie yhdessä Marian kanssa viettää kaiken aikansa Efterglansissa. Kiitos Cajsan pitämien ratsastustuntien, Marie löysi kutsumuksensa kouluratsastuksesta, ja on juuri saavuttanut helpon B:n tason, ja nopeaa vauhtia oppien uusia asioita ja saavuttaen seuraavaa tasoa. Mariella on poikaystävä, 22-vuotias Lars, joka tykkää tulla aina välillä tallille Marien ja Marian kanssa ja auttaa heitä tallihommissa tai vain katsoa kun tytöt ratsastavat. Marie on myös onnistunut vetämään Larsin mukaan siihen koko Cajsa sydän Rene juttuun. Yhdessä he kolme, Marie, Lars ja Maria, ovat kunnon kolmen kopla jotka käyvät Cajsan hermoille koska he provosoivat Reneä kiusoittelemaan Cajsaa lisääntyvissä määrin. Hyvin eloisa ja hymyilevä tyttö joka varmasti tulee tallissa tutuksi.

Muut NPC-hahmot

Voit keksiä omia hahmoja niin paljon kuin sielu sietää, mutta saat myös käyttää ylhäällä mainittuja hahmoja. Vain taivas on rajana, enkä minä rajoita hahmojen luomista millään tavalla. Voit luoda poikia ja tyttöjä jotka käyvät Cajsan tunneilla, tai voit luoda naapuritallin pojan tai tytön jonka tapaat maastolenkillä. Tai voit tavata henkilön joka tuli katselemaan heppoja eikä ole ikinä ratsastanut. Mahdollisuuksia on loputtomasti! Kannattaa lukea muiden hoitajien tarinoita ja katsoa mitä he puuhailevat, voit saada inspiraatiota! :) Lycka till!

Aikataulut

Tässä on vielä tallin aikataulu, että pysytte kärryillä missä mennään (huomioi, että heinän anto on eri kesäaikaan kun hevoset ovat laitumella päivät):

8-9:00 - aamuheinät & ruuat
12:00 - päiväheinät
16:00 - iltapäiväheinät
8-9:00 - iltaheinät & ruuat

Toiminta

Efterglansin monipuoliseen toimintaan kuuluu muun muassa hoitajatoiminta, kisaaminen, siitos ja myynti sekä ratsastustunnit! Alla pääset lukemaan tarkemmin tietoa kustakin edellä mainitusta toiminnasta. 

Siitostoiminta

Aina silloin tällöin tallia siunataan pienellä varsalla. Efterglansissa varsat ovat harvinainen näky, mutta kyllä ne aina ilolla otetaan vastaan. Ulkopuolisia oriita otetaan vastaan, kuin myös Efterglans on valmis tarjoamaan orejaan ja tammojaan astutukseen. Varsan omistaa se osapuoli, joka omistaa varsan emän. 

Efterglansissa tamma on tiinenä yhden (1) kuukauden, ja sitten varsa syntyy. Varsa täyttää 4 vuotta automaattisesti synnyttyään ja se rekisteröidään VRL:ään.

Kaikki mahdolliset astutuspyynnöt voi jättää rohkeasti vieraskirjaan!

Ratsastustunnit

Efterglansin ratsastustunnit ovat kuvitteellisia, eli en kirjoita pohjatekstiä tai ilmoita tunneista erikseen. Hoitajat saavat itse keksiä tunteja tarinoihinsa. Muistakaa, että Efterglansissa tunnilla on max. 5 oppilasta ja tunnit pitää Cajsa. Joskus poikkeuksena kiireiden vuoksi saattaa tuntia olla pitämässä Rene. Hoitajat voivat joko mainita tunnit, tai sitten he voivat itse osallistua tunnille. HUOM! Kirjoittamalla tunnilla olemisesta voit tienata enemmän virtuaalieuroja, joten se on enemmän kuin suotavaa kirjoittaa omasta tunnista ja siinä olemisesta!

Valmennuksia pidetään kysynnän mukaan.

Myyntitoiminta

Missä nyt ei pientä myyntitoimintaa olisi? Efterglansissa ei usein ole hevonen myynnissä, mutta se ei tarkoita, etteikö hinnasta voisi aina neuvotella. ;) Vieraskirjaan kirjoittamalla voi udella josko ylläpito suostuisi myymään jonkun tietyn hevosen. Yrittänyttä ei laiteta, vai miten se meni? Kannattaa tiedustella jos joku hevonen kiinnostaa, ikinä ei tiedä mitä tapahtuu.

Efterglansista löytyy myös oma sivunsa myynnissä oleville hevosille, joten sitä kannattaa pitää silmällä mikäli hevosen ostaminen kiinnostaa. 

Hoitajat huomioikaa, että jos olette kauan aikaa ja ahkerasti hoitanut hoitoheppaanne, voi ylläpito lämmetä ja myydä hoitoheppanne teille ja saatte sen tänne yksityiseksi sen jälkeen. Tämä ei tietenkään aina tapahdu, mutta se voisi tapahtua. 

Kilpatoiminta

Ehkä suurin toiminta hoitajatoiminnan lisäksi on kisat. Efterglansissa pyritään järjestämään kisoja usein ja monipuolisesti, että ei pelkkiä estekisoja vaan myös koulukisoja, naamiasratsastuksia ja maastokisoja! Joka kisassa voittaa palkintoja jotka vaihtuvat aina kisan mukaan. Alapuolelta näette aktiiviset kisat sekä menneet kisat ja niiden tulokset.

Aktiiviset kisat: -
Menneet kisat & tulokset: Avajaiskilpailut - TULOKSET

Hoitajatoiminta

Hoitajatoiminta on suurin ja merkittävin osa-alue Efterglansin toiminnassa. 

Hoitajatoiminta on simppeliä. Valitset hoitohepan, hoidat sitä kirjoittamalla tarinoita ja ansaitset virtuaalieuroja sekä saat palautetta jonka avulla voit kehittyä kirjoittajana. Tarinoita ei tarvitse olla joka päivä kirjoittamassa, mutta olisi hyvä jos edes kerran kahdessa viikossa antaisit kuulua itsestäsi jollain tapaa. Toki saa joka päiväkin tarinoita kirjoittaa jos niin haluaa! Tasollasi ei ole väliä, riittää, että nautit kirjoittamisesta! Tämän kuuluu olla kivaa. 

Hoitohevosesi ei voi kuolla tarinoissa, mutta läheltä piti tilanteet sallitaan sekä pienet haaverit. Tallin työntekijöitä saa vapaasti käyttää tarinoissa, kuten myös toisia hoitajia, tallin eläimiä ja itse keksittyjä hahmoja. Kun otat hoitohepan, tehtäviisi kuuluu mm. sen ratsastus ja muu hoito, ellei työntekijät ole jo kerenneet esimerkiksi siivoamaan karsinaa, silloin sinä siivoat sen. Työntekijät vievät kyllä hoitsusi pihalle ja tuovat sisälle niinä päivinä jolloin et tule hoitamaan, mutta kun tulet, on sinun kontollasi tehdä hommat, hoitaa hevonen ja pitää huolta sen liikutuksesta. Tallitöistä saa lisätienestiä! Tallin kisoihin saa hoitajat osallistua vapaasti, mutta tallin ulkopuolisiin kisoihin osallistuminen vaatii aktiivisuutta ja erikoisluvan Cajsalta.

Ei pakollista, mutta suotavaa olisi jos hoitajat lukisivat toistensa tarinoita, siitä voi olla hyötyä itsekullekkin ja tiedätte vähän mitä ympärillä tapahtuu. :) Ja voitte käyttää toisianne tarinoissa. Chätissä voi sopia niistäkin tarkemmin. Hoitajat-osiosta löydät kaappisi sekä tallihuoneen chätin, minkä aiemmin mainitsin, missä voi keskustella kaikesta maan ja taivaan välillä! Pyritään pitämään tarinat yhtenäisinä, eli ei mieluusti hirveän montaa "jatkuu" tarinaa. Max. 3 osaan voi tarinan jakaa. Mukavintahan lukea on kokonaisia tarinoita. :)

Jos haluat tuoda oman hevosesi tallille, ota vieraskirjassa yhteyttä minuun, Cajsaan, ja sovitaan yksityiskohdista tarkemmin.

Tarinoista palkaksi saamiasi virtuaalieuroja voi käyttää shoppaillaksesi tavaroita Equestrian PROsta. Näin se toimii:

Kirjaudut sisään tunnuksella efterglans@gmail.com, salasana: ratsutila2018 ja sitten shoppailet haluamasi tuotteet (muista seurata rahojesi määrää!!!) ja tilaat tuotteet. Ilmoita minulle vieraskirjassa, että teit ostoksia ja tilauksesi numero. Minä sitten lisään tuotteet kaappiisi ja vähennän rahoistasi ostosten summan. :) Jos jäi kysyttävää, kysy rohkeasti vieraskirjassa!

»» HAE HOITAJAKSI ««

Tämä on virtuaalitalli - This is a sim-game stable
Kaikki hevoset ovat virtuaalihevosia - All horses are sim-game horses
Hevosten varusteet ja ruusukkeet ovat kaikki Equestrian PROsta ellei toisin sanota.

©2018 EFTERGLANS - suntuubi.com